Airco plaatsen met muurconsoles en montagebalken

Dankzij een goed aangebrachte muurconsole of montagebalk kan de buitenunit van je airco felle wind en regen of hagelbuien doorstaan. Het is daarbij van groot belang dat de console of montagebalk correct wordt bevestigd, zodat deze niet stuk kan gaan of openingen kan beginnen vertonen. Omdat de plaatsing van de buitenunit zo belangrijk is, bevatten de aircosets van Airco-DIY standaard een montagebalk of muurconsole. Je kan deze plaatsingsapparatuur echter ook apart kopen.

Muurconsole of montagebalk: wat kies je?

Voor de plaatsing van de buitenunit heb je verschillende opties: aan de muur, op het dak of op de grond. Afhankelijk van het type buitenunit kies je het best voor een muurconsole of montagebalk ter bescherming. Twijfel je nog over de exacte locatie van jouw buitenunit? Wij leggen de verschillende mogelijkheden kort en bondig voor je uit.

  • Optie 1: Bevestig de buitenunit aan je gevel. In dit geval kies je het best voor een muurconsole. Om het je extra makkelijk te maken, hebben we de muurconsoles bij Airco-DIY al voorgemonteerd. Dat is handig, nietwaar?
  • Optie 2: Bevestig de buitenunit op het dak. Dit is een goed idee als je over een plat dak beschikt. Kies in dat geval voor een montagebalk. Heb je een steil dak? Dan kies je beter voor een andere oplossing. Montagebalken worden enkel aangebracht op platte daken.
  • Optie 3: Bevestig de buitenunit op de grond. Als je voor deze oplossing kiest, moet je er wel rekening mee houden dat de kans op vandalisme en diefstal groter is.

Graag advies op maat? Ons enthousiaste team voorziet je van alle informatie die je nodig hebt en helpt je bij het maken van de meest voordelige keuze.

Koop je muurconsole of montagebalk online via onze webshop!

Voor kwaliteitsvolle montagebalken en muurconsoles ben je bij Airco-DIY aan het goede adres! Wij produceren niet alleen duurzame en uitstekende producten, maar garanderen ook een prima service. Bestellen doe je makkelijk online via onze webshop. Aarzel niet om ons te contacteren als je nog vragen hebt of graag wat meer informatie wenst!

Berichten

Bezoek onze blog

Product toegevoegd om te vergelijken