Airco zelf plaatsen is voordelig!

Ben jij iemand die graag klust en actief bezig is? Of heb je een beperkt budget en wil je graag zoveel mogelijk besparen zonder in te boeten aan kwaliteit? Dan zijn de doe-het-zelf aircopakketen van Airco-DIY iets voor jou! Een airco zelf plaatsen wordt ontzettend eenvoudig dankzij deze pakketten. Bovendien geniet je van vele voordelen wanneer je zelf aan de slag gaat. In dit artikel vertellen we jou waarop je als doe-het-zelver moet letten.

De voordelen van airco zelf plaatsen

Door zelf de handen uit de mouwen te steken en de installatie van je airco zelf uit te voeren, kan je de kosten enorm drukken. Op die manier hoef je immers geen installateurs te vergoeden. De kostprijs van een installateur ligt vrij hoog, omdat zijn vakkundigheid mee in de prijs vervat zit. Dankzij de vooraf samengestelde aircosets van Airco-DIY plaats je echter zelf jouw airco op deskundige wijze. Wij voorzien ieder pakket namelijk van een praktische handleiding met een overzichtelijk stappenplan. Ga snel zelf aan de slag en hoef nooit meer te wachten op een installateur om je airco te plaatsen!

Aandachtspunten van airco zelf plaatsen

Een airco zelf plaatsen vraagt wat voorbereidingswerk. Neem de handleiding goed door voordat je begint en bekijk eventueel enkele instructiefilmpjes. Zorg ervoor dat je al het benodigde materiaal ter beschikking hebt. Wanneer je een airco met splitsysteem wilt installeren, denk je best goed na over de locatie van de binnen- en buitenunit. Daarbij moet je rekening houden met de lengte van de leidingen waarmee beide units verbonden moeten worden.  Zorg er ook voor dat er zich geen hindernissen voor de buitenunit bevinden.

Airco zelf plaatsen: wat mag niet?

Hoewel je met onze handige aircosets bijna de volledige installatie van je airco zelf kan uitvoeren, zijn er enkele dingen die je niet zelf mag doen. Het aansluiten en vullen van de airco moet je namelijk overlaten aan een expert. Tracht je dat toch zelf te doen, dan vervalt je garantie.

Berichten

Bezoek onze blog

Product toegevoegd om te vergelijken