Niet alleen koelen, maar ook verwarmen met airco

Verwarmen met airco: hoe doe je dat?

Opdat je zowel kan koelen als verwarmen met airco, moet de airco over minstens één binnenunit en een buitenunit beschikken. Tijdens het koelen haalt de binnenunit het teveel aan warme lucht uit de kamer en vervoert die naar de buitenunit. De buitenunit geeft deze warmte vervolgens af aan de buitenlucht. Het verwarmingsproces verloopt omgekeerd. De buitenunit haalt dan warmte uit de buitenlucht en vervoert deze naar de binnenunit, die de warme lucht de kamer inblaast. Hoewel je met de Multi Split airco’s van Airco-DIY iedere ruimte van een andere temperatuur kan voorzien, is het niet mogelijk om de ene kamer te verwarmen en tegelijk een andere kamer te koelen. Ofwel worden alle ruimtes gekoeld, ofwel worden ze allemaal verwarmd. 

Verwarmen met airco: tal van voordelen

Verwarmen met airco levert je vele voordelen op. Om te beginnen vormt airco een goed en milieuvriendelijk alternatief voor je centrale verwarming. Met airco kan je immers tot 75% van de benodigde warmte aan de buitenlucht onttrekken. Zo verbruik je veel minder energie. Zowel onze planeet als je portemonnee zullen je daar dankbaar voor zijn! Wanneer je verwarmt met airco geniet je bovendien sneller van een aangename temperatuur dan wanneer je verwarmt met radiatoren. En natuurlijk kan je met airco ook koelen in de zomer. Dat is vanzelfsprekend niet mogelijk met bijvoorbeeld vloerverwarming. 

Koop je doe-het-zelf aircopakket bij Airco-DIY!

Wil je een aangename temperatuur in huis gedurende het hele jaar? Dan is een airco ideaal voor jou. Bij Airco-DIY kan je airco zelfbouwpakketten kopen die een fluitje van een cent zijn om te installeren. Ontdek hier onze single split airco pakketten. Weet je niet goed welk aircopakket het beste is voor jouw woning? Ontdek hier onze Aircokiezer! Zo kan je het ideale pakket vinden met slechts enkele clicks. Opgelet: vergeet de inbedrijfstelling niet!

Heb je een vraag? Contacteer ons gerust op klantendienst@aircodiy.nl of onze contactpagina!

Berichten

Bezoek onze blog

Product toegevoegd om te vergelijken