Sla het onderhoud van je airco niet over!

Ben je in het bezit van een airco of sta je op het punt om er eentje te kopen en te installeren? Geweldig! Om zo lang mogelijk van je airco te kunnen genieten, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Een regelmatig onderhoud van je airco is werkelijk onontbeerlijk. In dit artikel leggen we uit wat de vereisten zijn en geven we ook vele tips voor een vlot onderhoud.

Onderhoud van je airco: wat is vereist?

Afhankelijk van de hoeveelheid koelvloeistof waarover je airco beschikt, is het onderhoud van je airco wel of niet verplicht. Beschikt je airco over minder dan 3 kilogram koelvloeistof? Dan ben je niet gebonden aan een verplicht onderhoud. Het is echter verstandig om je airco toch minimaal één keer per jaar aan een grondig onderhoud te onderwerpen. Wanneer je airco meer dan 3 kilogram koelvloeistof bevat, moet je de airco ieder jaar laten nakijken. Als je airco meer dan 30 kilogram of meer dan 300 kilogram koelvloeistof bevat, moet je de airco respectievelijk iedere zes maanden en iedere drie maanden verplicht laten nakijken.

Onderhoud van je airco: wat kan je zelf doen?

Het is van cruciaal belang om de filters van je airco regelmatig schoon te maken. Na verloop van tijd zijn deze filters namelijk voorzien van een laagje stof, waardoor ze minder kwaliteitsvolle lucht in de kamer blazen. Bovendien kunnen vuile filters je ziek maken. Je reinigt de filters eenvoudig met behulp van een stofzuiger. Wanneer de filters erg vuil zijn, kan je ze reinigen met een beetje lauw water. Het bijvullen van de airco met koelvloeistof moet je altijd overlaten aan een expert. Je mag dat niet zelf doen. Voor optimaal onderhoud van je airco kan je bij Airco-DIY terecht voor degelijke en praktische onderhoudssets!

Onderhoud van je airco: waarschuwingsindicatoren

Wanneer je airco rumoeriger wordt, kan dat wijzen op verstopte filters. Merk je dat het steeds langer duurt voordat de kamer afgekoeld is? Dan moet de koelvloeistof van je airco hoogstwaarschijnlijk bijgevuld worden. Doe dat nooit zelf, maar contacteer daarvoor een ervaren vakman. Moet je plots hogere energiekosten betalen? Laat dan snel een grondig onderhoud van je airco uitvoeren!

Berichten

Bezoek onze blog

Product toegevoegd om te vergelijken