Is airco gezond of ongezond?

Vraag jij je ook wel eens af of airco gezond of ongezond is? Pieker niet langer, want airco schaadt je gezondheid niet! Het verbetert zelfs je levenskwaliteit! Natuurlijk moet je er wel verantwoord mee omgaan en het regelmatig onderhouden. Slecht gebruik en onderhoud veroorzaken vanzelfsprekend problemen. Wij leggen je uit waarom.

Houd je airco gezond door verantwoord gebruik en onderhoud

Wanneer je de filter van je airco niet regelmatig reinigt, kan deze een bron van ziektes en allergieën worden. De lucht die de kamer wordt ingeblazen, passeert immers via de filter. Investeer daarom in een goede onderhoudsset waarmee je zelf aan de slag kan. De onderhoudssets van Airco-DIY bestel je makkelijk via onze webshop.

Let ook op dat je de airco niet al te koud zet. Een te koude temperatuur tast namelijk ons afweersysteem aan, waardoor we sneller ziek kunnen worden. Richt de airco om dezelfde reden nooit direct op een persoon, maar altijd indirect. Vergelijk ook steeds de wintertemperatuur met de zomertemperatuur en zet je airco in de zomer niet veel kouder dan in de winter. Als richtlijn ga je best nooit onder de 20 graden Celsius. Vermijd tot slot grote verschillen tussen binnen- en buitentemperatuur. Wanneer deze meer dan 5 graden van elkaar verschillen, kan de overgang een thermische schok veroorzaken.

Airco gezond en voordelig!

Is airco gezond? Jazeker! Dankzij airco lig je tijdens hete zomernachten niet de hele nacht te woelen en zit je overdag niet voortdurend te puffen en te zweten. Door airco ook op kantoor te installeren, verhoog je bovendien de concentratie van je werknemers. Airco zorgt ervoor dat je beter kan slapen, beter kan leven en beter kan werken. Zo kan je meer genieten en haal je meer uit het leven! Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Contacteer ons gerust! Wij helpen je graag verder.

Berichten

Bezoek onze blog

Product toegevoegd om te vergelijken