Hoe regel je de ideale binnentemperatuur?

Dankzij de geavanceerde aircosystemen van vandaag de dag zijn we in staat om onze woning op ieder moment van de gewenste temperatuur te voorzien. Maar hoe bepaal je de ideale binnentemperatuur? Bestaat die überhaupt wel? In dit artikel leggen we je uit dat de perfecte binnentemperatuur bepaald wordt door verschillende factoren. Denk bij het instellen van de binnentemperatuur echter ook aan het milieu!

De ideale binnentemperatuur hangt af van vele factoren

De ideale binnentemperatuur is voor iedereen anders. Wat voor de één aangenaam is, kan voor de ander te koud of te warm zijn. Daarnaast speelt ook de buitentemperatuur een belangrijke rol. Wanneer het buiten vriest, is een binnentemperatuur van 22 graden Celsius best warm. Op hete zomerdagen voelt een binnentemperatuur van 25 graden Celsius echter aan als een aangename verfrissing. Tot slot bepaalt ook de omgeving hoe je de aanwezige temperatuur ervaart. Bevind jij je in een kamer met veel licht en grote ramen? Dan voelt een hoge temperatuur al snel minder prettig aan dan wanneer je in een kamer met minder ramen zit. Dankzij het ingebouwde WiFi-signaal bedien je onze LG Airco’s makkelijk via je smartphone!

Wees duurzaam bij het instellen van jouw ideale binnentemperatuur

Denk bij het instellen van de ideale binnentemperatuur niet alleen aan jezelf of aan je huisgenoten, maar ook aan de natuur! Zet je thermostaat in de winter daarom liever een graadje lager en doe een dikke trui aan. En neem in de zomer genoegen met een iets warmere binnentemperatuur. Dat is bovendien voordelig voor jezelf. Wanneer de binnen- en buitentemperatuur meer dan 5 graden van elkaar verschillen, kan je immers een thermische schok oplopen.

Berichten

Bezoek onze blog

Product toegevoegd om te vergelijken