Hoe je woning koelen: ontdek deze tips!

Tijdens hete zomerdagen is het puffen en zweten. Ben jij op zoek naar doeltreffende tips om de temperatuur binnenshuis in bedwang te houden? Lees dan snel verder en ontdek hoe je woning koelen niet moeilijk hoeft te zijn. Dankzij de tips in dit artikel wordt de volgende hittegolf heel wat draaglijker! 

Hoe je woning koelen tip 1: voorkom zoveel mogelijk opwarming

Hoe je woning koelen? Door zoveel mogelijk opwarming te vermijden! Houd de zon buiten door de gordijnen te sluiten of je rolluiken naar beneden te laten. Zonneschermen zijn een goed alternatief. Let ook op dat er overdag geen ramen of deuren openstaan en gebruik liever geen oven voor het avondeten. Zo voorkom je opwarming van binnenuit. Zorg tot slot voor degelijke isolatie. Ramen, deuren en daken die niet goed geïsoleerd zijn, laten immers veel warmte binnen. Heb je een plat dak? Met behulp van witte kiezels of wat plantjes houdt je dak meer warmte tegen. 

Hoe je woning koelen tip 2: zorg voor goede luchtcirculatie 

Het is belangrijk om op hete dagen over voldoende frisse lucht te beschikken. Zet daarom ’s morgens in alle vroegte al je ramen open. Zo stroomt er nieuwe koelte naar binnen en verdwijnt de muffe lucht van de vorige dag naar buiten. Vermits je overdag niet kan verluchten, zorg je dan best voor een efficiënte luchtcirculatie. Een ventilator is daarvoor niet de beste oplossing. Dit toestel blaast immers de reeds aanwezige warme lucht in het rond en zorgt daardoor alleen voor luchtverplaatsing. Een airco daarentegen brengt warmte uit de kamer naar buiten en blaast koele lucht de kamer binnen. 

Bij Airco-DIY vind je een ruim aanbod aan kwaliteitsvolle airco’s. Wist je dat je zelf een aircopakket kan samenstellen? Doe het hier. Aarzel niet om ons te contacteren als je vragen hebt! Wij helpen je graag verder en voorzien je van deskundig advies. 

Berichten

Bezoek onze blog

Product toegevoegd om te vergelijken