Airco plaatsen doe je met een stappenplan!

Ben je van plan om zelf airconditioning te installeren? Neem dan snel een kijkje bij ons assortiment aan vooraf samengestelde aircosets! Deze handige aircopakketten bevatten alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Natuurlijk moet je niet alleen over het geschikte materiaal, maar ook over een goede handleiding beschikken. In dit artikel geven we daartoe alvast de eerste aanzet. Dankzij dit globale stappenplan wordt een airco plaatsen kinderspel! 

Airco plaatsen in 5 stappen 

Een airco plaatsen doe je eigenlijk in slechts vijf stappen. De eerste stap omvat het kiezen van de airco. Bepaal daarbij alle eigenschappen zoals model, merk en vereiste capaciteit. Beslis ook waar je de airco precies wil plaatsen. Neem eens een kijkje in onze airco-kiezer! Heb je gekozen? Koop dan als tweede stap de airco. Bij Airco-DIY leveren we alle benodigdheden bij jou thuis. Tijdens de derde stap maak je alles klaar voor de installatie van de airco. Ruim op, plan de werkzaamheden in je agenda en verwittig je naaste buren. Plaats vervolgens de airco als vierde stap. De vijfde en laatste stap bestaat uit het gebruik van de airco. Test alles uit en geniet! 

Airco plaatsen met splitsysteem 

Wanneer je voor een airco met splitsysteem hebt gekozen, moet je eerst de binnenunit monteren. Vervolgens moet je een doorgang voor de leidingen voorzien. Daarvoor zal je moeten boren. Na het leggen van de leidingen kan je ook de buitenunit installeren. Zodra deze stappen achter de rug zijn, contacteer je best een erkende installateur om je airco te vullen en aan te sluiten. Deze stap mag je nooit zelf uitvoeren! Doe je dat toch, dan vervalt je garantie. Ruim tot slot alles op en geniet van een aangename binnentemperatuur! 

Berichten

Bezoek onze blog

Product toegevoegd om te vergelijken