Waarom Mobiele Airconditioning?

Ben je op zoek naar een snelle en goedkope oplossing om in de zomer van wat verkoeling te genieten? Dan is mobiele airconditioning misschien wel wat voor jou! In dit artikel zetten we alle voor- en nadelen van dit aircotype op een rij. Zo kan je zelf een weloverwogen conclusie trekken! 

De voordelen van mobiele airconditioning 

Aan het gebruik van mobiele airconditioning zijn heel wat voordelen verbonden. Zoals de naam zelf al zegt, kan je een mobiele of verplaatsbare airco van locatie veranderen wanneer je maar wilt. Zo kan je overdag bijvoorbeeld je woonkamer koelen en ’s avonds de temperatuur in je slaapkamer naar beneden halen. Bovendien vraagt mobiele airconditioning niet veel onderhoudswerk. Je reinigt de filter op eenvoudige wijze door deze te stofzuigen of te spoelen met wat water. Tot slot kost een mobiele airco heel wat minder dan een vaste airco en moet je geen geld uitgeven aan montagekosten. Sluit de airco eenvoudig aan op het elektriciteitsnet en hang de afvoerslang uit een raam of deur. Meer installatiewerk is niet nodig! 

De nadelen van mobiele airconditioning 

Een mobiele airco kent helaas ook enkele nadelen. Doordat ze niet over een buitenunit beschikt, produceert dit type airco binnenshuis meer lawaai dan een airco met splitsysteem. Daarnaast neemt mobiele airconditioning nogal veel ruimte in beslag en beschikt ze over een minder grote koelcapaciteit. Tot slot verliest een mobiele airco redelijk wat efficiëntie doordat de warmte via een slang door een raam naar buiten wordt gebracht. Zo kan de warmte immers snel weer naar binnen komen! 

Mobiele airconditioning: goed idee?

Wanneer je een kleine ruimte gedurende korte periodes wil koelen, dan vormt mobiele airconditioning wellicht een snelle en goedkope oplossing. Wil je echter meerdere of grotere ruimtes gedurende langere periodes van een aangename temperatuur voorzien, dan raden we je aan om voor een vast model te kiezen. De meerprijs van een airco met splitsysteem verdien je terug door haar lager energieverbruik. Nog vragen of twijfels? Contacteer ons gerust voor meer tips en advies op maat! 

Berichten

Bezoek onze blog

Product toegevoegd om te vergelijken