De voordelen van Airco Gas R32

Bij Airco-DIY zijn alle toestellen voorzien van het R32 gas. Dit airco gas doet dienst als koelvloeistof en vervangt het vroegere R410a gas. Wat zijn de verschillen tussen beide gassen? En waarom moet het R410a gas vervangen worden? Wij leggen het je uit. 

Airco gas R32 heeft een lagere GWP waarde 

Ieder koelgas heeft een bepaalde GWP waarde. GWP staat voor Global Warming Potential en drukt uit in hoeverre een bepaald broeikasgas bijdraagt aan de opwarming van de aarde in vergelijking met CO2. Gassen die beschikken over een lagere GWP zijn bijgevolg beter voor het milieu. R410a gas heeft een GWP van 2088. Dat is vrij hoog. Sinds 2014 heeft Europa besloten om alle gassen met een te hoog GWP gehalte te vervangen. Uiterlijk 2030 moet deze beslissing doorgevoerd zijn. Vermits R32 een GWP van slechts 675 heeft, vormt dit airco gas op lange termijn een goed alternatief. 

De voor- en nadelen van airco gas R32

R32 gas kent niet alleen een lagere GWP, maar ook een lager prijskaartje doordat het aanbod aan R410a gas steeds schaarser wordt. Daarnaast bestaat R32 uit slechts één component, waardoor men dit gas gemakkelijker kan recycleren. Verder is het airco gas R32 wat doeltreffender dan het R410a gas en werkt het nog steeds goed wanneer het buiten erg koud is. R32 is echter een beetje giftig en licht ontvlambaar. De hoeveelheid R32 gas dat men mag gebruiken, wordt daarom ingeperkt door quota. De opbrengst, drukken, gebruikte olie en koelleidingen van R32 komen echter overeen met die van R410a. De overschakeling van R410a naar R32 kan dus vlot verlopen. 

Berichten

Bezoek onze blog

Product toegevoegd om te vergelijken